![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 1 Dołączył: 28.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od niedawna uczę się php z ksiazki PHP I MYSQL VADEMECUM PROFESJONALISTY WYDANIE 4 i już jestem na rozdziale 11 łączenie php i mysql, ale jak robiłem np w drugim rozdziale oczytywanie z pliku, zapisywanie itp to jakbym teraz chciał samemu takie coś zrobić to nie dam rady, ponieważ nie pamiętam dokładnie jak.
Jeżeli idę dalej, a nie pamiętam jak coś tam zrobić samemu to powinienem się wrócić do tego rozdziału i przypomniec go sobie czy wrocic tylko wtedy jezeli bede potrzebowal cos takiego zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I chcesz żebyśmy Cie nauczyli zapamiętywać to co czytasz? To jest raczej mało realne.
Jak czegoś nie pamiętasz, wpisz konkretną frazę w google lub korzystaj z http://php.net/ to Ci bardziej pomoże niż stare książki. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 1 Dołączył: 28.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to, ze jak czegos nie pamietam to mam to sobie od razu przypominac czy tylko jak bede musial to wykorzystac do czegos?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem pytania. Jak się czegoś uczysz, to logiczne że to zapamiętujesz, tu nie ma innego wyjścia. W trakcie pisania, przypominasz sobie to czego się nauczyłeś.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To całkiem normalne, że po przyswojeniu sporej dawki wiedzy z tematu o którym się wcześniej za wiele nie widziało nie pamięta się szczegółów. Ważniejsze jest byś wiedział co robić i gdzie znaleźć jak to robić (czyt.: jaką frazę wpisać w Google), a nie dokładnie jak to robić.
Staraj się pisać jak najwięcej mały skryptów robiących jakieś niepotrzebne rzeczy wykorzystując nowozdobytą wiedzę, a utrwali Ci się ona. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 1 Dołączył: 26.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wywieraj na sobie zbyt dużej presji by zapamiętywać wszystko czego się uczysz, bo takie zachowanie spowolni przyswajanie nowej wiedzy. Ucz się tak jak kolega Crozin napisał, a wraz z praktyką i powtarzalnością czynności samo się zapamięta
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rób na bieżąco skrypty, które pomogą utrwalić ci wiedzę.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie dosyć już teorii teraz PRAKTYKA i Ci się utrwalą rzeczy których na parwdę potrzebujesz
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:02 |