![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
projects_points - ogólne nazwy punktów projektu
//id //name //important //mainproject item_projects_points - punkty w danym projekcie //id //project //status item_projects - projekty //id //item No dobra to trochę wyjaśnię, w tabeli item_projects zapisuję który projekt jest przypisany do danego produktu W tabeli projects_points są zdefiniowane punkty projektu, a w tabeli item_projects_points są zapisywane statusy punktów (zrobiony, nie zrobiony) Chciałbym pobrać z bazy te dane w ten sposób żeby pokazywał mi nazwę punktu i status w danym produkcie
Takie zapytanie pokazuje dobrze statusy, ale nazwa punktu jest ciągle z pierwszego rekordu
Tutaj sytuacja jest odwrotna, nazwy są zgodne z id punktu, ale status ciągle z pierwszego Zamieniałem LEFT join na RIGHT join, zamieniałem kolejność zapytania, ale to nic nie zmienia.... Ten post edytował neo1986kk 28.08.2013, 07:43:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
item_projects LEFT JOIN item_projects_points LEFT JOIN projects_points
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety bez zmian, nazwa zawsze ta sama Jeszcze tak sobie myślę w tej linijce item_projects.project=1, a w project_points jest kilka punktów, gdzie mainproject=1, więc moze on dla każdego rekordu z item_project_points dopasowuje ten pierwszy, dlatego że 1=1 Chociaż jak wywalę grupowanie to pokazuje dla każdego punktu wszystkie nazwy w taki sposób: ID PUNKTU/ NAZWA: 1/nazwa1 1/nazwa2 1/nazwa3 2/nazwa1 2/nazwa2 2/nazwa3 3/nazwa1 itd itd Ten post edytował neo1986kk 28.08.2013, 09:12:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:51 |