![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2013 Skąd: Węgorzewo, war-maz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem tu nowy! Chciałbym zrobić stronę interetową w PHP. Nie wiem całkowicie od czego zacząć i w czym mam generować... Nie mam pojęcia o PHP i innych językach. Czy moglibyście napisać mi co mam krok po kroku zrobić? Bardzo zależy mi na stworzeniu portalu... W gre wchodzą książki, poradniki, internet... itd. Chciałbym jeszcze, utrzymać kontakt z kimś z tego forum, co jest dobry w tej dziedzinie. P.S.: Chęci są, ale brak doświadczenia też jest. ![]() Pozdrawiam. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw dobry edytor tekstu - Notepad++
Później kursy w Internecie. W google mnóstwo tego, naprawdę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2013 Skąd: Węgorzewo, war-maz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dalej korzystasz ze zdobytej wiedzy i piszesz swoją stronkę i ewentualnie szukasz w necie tego co potrzebujesz, a nie umiesz. To chyba logiczne?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej już będzie tylko ciężka praca.
![]() Teraz wróć na początek. Określ jasno cel. To jest początek wszystkiego. Zacznij od prostych stron, portal stworzysz później, najpewniej korzystając z jakiegoś frameworka, który odciąży Cię z wynajdywania koła na nowo. Jaką stronę chciałbyś stworzyć? Masz już serwer? |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie musisz zainstalowac np. Webserv na kompie i tworzyc sobie na localhoscie
(serwer php) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dalej już będzie tylko ciężka praca. ![]() Teraz wróć na początek. Określ jasno cel. To jest początek wszystkiego. Zacznij od prostych stron, portal stworzysz później, najpewniej korzystając z jakiegoś frameworka, który odciąży Cię z wynajdywania koła na nowo. Jaką stronę chciałbyś stworzyć? Masz już serwer? Nie mam serwera, strona hmm... czat, forum, blogi, shoutbox... ![]() strona społecznościowa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek ogarnij podstawy html (do tego nie trzeba serwera
![]() zrób w nim jakaś prostą stronkę. Po tym podstawy php, ćwicz na jakiś zadaniach typu pobieranie danych z formularza i wyświetlanie obliczonego wyniku itp. zwiększając poziom. Po php zabierz się za mysql, niezbędny do tworzenia stron opartych na bazie danych- czyli te, które wymieniłeś. Gdy dotrwasz do końca w stanie będziesz napisać proste forum lub bloga ![]() -------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
Narazie pobieram Notepad ++
![]() ej... no okej ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.kurshtml.edu.pl/
Tutaj nauczysz się podstaw html'a. Zaznajomisz się z prostymi instrukcjami. Sproboj na początek zrobić prostą stronę informacyjną o sobie: z jakimś tłem, menu, tabelkami, podstronami itd. Po prostu użyj wszystkich wszystkich poleceń znajdujących się w tym kursie. Php zacznij uczyć się dopiero potem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:41 |