![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto mam taki scrypt, który nie działa do końca jak należy. Według 3 linjiki od końca, jeżeli dany plik istnieje powinna być wykonywana funkcja print $_{$_GET['psz']}; a wykonywana jest print $_brak; pomimo że plik jednak istnieje. -------------------- Respect Yourself!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na Thora... pisz czytelniejszy kod....
A to:
![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako, że mowa tu nie o skrypcie a tylko o jakimś małym jego fragmencie, przenoszę wątek na właściwsze forum.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jeśli Ciędobrze zrozumiałem to problem polega na tym, ze file_exists nie wykrywa pliku. Więc moze byś dodał pełną ścieżkę dostępu do nazwy pliku ? poza tym - co to za konstrukcja print $_{$_GET["psz"]}; ![]() napsiz co chcesz osiągnąć to Ci podpowiem dokłądniej bo szklana kula mi zardzewiała i nie mam jak odczytać Twoich intencji... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zmienna normalnie to jest jakiś wyraz bez kreski na dole
a w tym: print $_{$_GET["psz"]}; chodzi o to żeby wyświetlało tekst ukryty pod zmienną $_zmienna zapisany w pliku dzialy.php3 gdzie zmienne zaczynają się od "_" Tak właściwie to wcześniej było to inaczej napisane, ale pomyślałemże tak będzie też dobrze, i nie wywaliło mi żadnego błedu. 2. Wykrywanie tego czy plik istnieje czy nie, działa dobrze. Mówiłem że wszystko jedno czy plik istnieie czy nie wykonywana jest funkcja else {} -------------------- Respect Yourself!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:48 |