![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Może najpierw opiszę co chcę uzyskać. Powiedzmy, że domenka na jakiej stoi mój serwer to 'domenka'. Teraz tak: Wszelkie odwołania z wyjatkiem wyszczeólnionych dalej, mają być przekierowywane na plik index.php z jednoczesnym zapisanie z query faktycznego wywołania oraz poprzedniego query string. Czyli np. tak: domenka/ -> index.php domenka/index ->index.php?index domanka/test/dwa -> index.php?test/dwa domenka/?cos -> index.php?&cos domenka/katalog/pliczek?id=123 -> index.php?katalog/pliczek&id=123 mniej więcej. Na razie uzyskuję to dzięki takiej regułce: Kod RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^(.*)/?$ index.php?$1 [QSA] I w zasadzie to spełnia swoją rolę - lepiej lub gorzej ale najważniejsze, że działa. Problem jest jednak z pewnymi wywołaniami, które mają być obsłużone inaczej. Tj. domenka/images/plik -> bez zmian domenka/thumbs/cos -> thumb.php?cos domenka/errors/404 -> errors/error.php?404 domenka/scripts/js/jeden -> scripts.php?js&jeden domenka/layouts/ -> wszystkie pliki graficzne bez zmian, pliki php, htm oraz css przekierowywane na layout.php?layouts/... Byłbym bardzo wdzięczny za szybką pomoc. Jest to dość pilne. Z góry dziękuję, pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzyj
Kod RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-F Ktory sprawia ze warunek nie jest brany pod uwage jesli requestowany plik istnieje.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To odpada - ja raczej potrzebuję odrzucenia w wypadku odwołania do danego katalogu itp.
Bo to czy plik istnieje czy też nie będą potem określały skrypty i odpowiednio reagowały na to. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bardzo pomocna odpowiedź
![]() w każdym bądź razie zrobiłem to trochę okrężną drogą ale najważniejsze, że działa ![]() pozdrawiam i dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:49 |