![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki skrypt, który tworzy mi miniaturkę z danego pliku. Miniaturka zawsze jest o 10 razy mniejsza od oryginalnego zdjęcia. Jak można pod to podpiąć swoje wymiary, które będą zawarte w $zmiennych? Kod <?php
$img = imagecreatefromjpeg("3.jpg"); //pobiera wymiary oryginalnego pliku $width = imagesx($img); $height = imagesy($img); $width_mini = $width * 0.1; //tworzy miniaturkę 10 x mniejszą $height_mini = $height * 0.1; $img_mini = imagecreatetruecolor($width_mini, $height_mini); imagecopyresampled($img_mini, $img, 0, 0, 0, 0, $width_mini , $height_mini, $width , $height); imagejpeg($img_mini, "3_mini.jpg", 80); //zapisuje ze zmienioną nazwą imagedestroy($img); imagedestroy($img_mini); ?> -------------------- ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisałem niedawno swój kod na miniaturkę:
Zmodyfikuj wg. własnego gustu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki:D
-------------------- ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:08 |