![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
nie ogarniam tematu jak edytowac wiersz w tebeli wybrany wiersz ew. w kazdym wierszu zrobic ikonke napis i edytowac oraz zapisac do bazy (l.p. jest nie edytowalna) Dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualizacja rekordów
Powinno pomóc: webmade.org/kursy-online/aktualizacja-rekordow-update-sql-kurs-mysql.php -------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko ja jestem bardzo zielony w php i nie wiem jak mam to ugryzc moze by tak jak krowie na polu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku łączysz się z bazą:
Kod mysql_connect("hostl", "login", "haslo")or die("Nie można nawiązać połączenia z bazą"); //łączenie z bazą danych mysql_select_db("baza")or die("Wystąpił błąd podczas wybierania bazy danych"); Następnie wysyłasz zapytanie: Kod $zapytanie = "UPDATE `Uzytkownicy` SET `Uzytkownik` = 'Macjej',`Email` = 'maciek@wp.pl' '"; $idzapytania = mysql_query($zapytanie); W tym przypadku zmienisz wartości pól "Uzytkownik" oraz "Email" w tabeli "Uzytkownicy", po znaku "=" masz wartość jaka zostanie wprowadzona. Oczywiście zmieniasz to na swoje i edytujesz dowoli ![]() -------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
sluchaj mam tabelke z ktorej pobieram dane mam stworzyc przycisk umozliwiajacy edycje wiersza oraz zapisanie go do bazy ale za nic nie umiem tego zrobic szukam po necie ale jakos mi nie idzie.
|
|
|
![]()
|
|
1. Wraz z pobraniem wierszy z twojej tabeli, pobierz id danego rekordu, który
wstawiasz do przucisku. Do wyświetlania rekordów oraz tworzenia przucisku użyj pętli while(). przycisk jest przekierowaniem na stronę np. edit.php. Id z przucisku wysyłasz metodą POST do edit.html gdzie odbierasz je za pomocą $zmiennej i wstawiasz do ukrytego bądź normalnego dodatkowego pola formularza. 2. Na edit.php zbierasz info z formularza,w którym wpisałeś dane do edycji rekordu (formularz zawiera także id edytowanego rekordu) i wysyłasz go ponownie metodą POST do strony np. edytuj.php 3. W pliku edytuj.php pobierasz dane z pól formularza i wstawiasz je za pomocą $zmiennych do skryptu, który ci podałem. @ kursphp.com Ten post edytował kujol 22.08.2013, 16:26:48 -------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
a mozesz mi napisac przykladowy (najlepiej moj
![]() Pozdrawiam i dziekuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie było trudne. Ten post edytował TursoN 27.08.2013, 13:54:36 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Złóż w całość i gotowe.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:04 |