Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [GIT] Merge'owanie branchy poprzed NetBeans
mindspeo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chodzi mi o wybieranie lub sprawdzenie elementów scalanych.
Jeśli nie ma konfliktu (ta sama linia nie została zmieniona) to wszystko jest automatycznie robione i w rezultacie nie wiem (lub wiem po fakcie) jakie zmiany zostały wprowadzone.
Tylko chyba do tego muszę przeglądać historię commit po commicie brancha który był scalany aby zlokalizować wszystkie pliki i zmiany które były robione.

Chodzi po prostu o to, by wybrać wprowadzone zmiany na etapie scalania (jawnie wybierając linie?), bo np. skąd wiem, że ktoś nie usunął metody czy funkcji? Scale, zdeploymentuje i zonk!

Jak do tego podchodzić? Pomożecie?smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
ohm

-----

z tego co kojarzę, to git diff master..branch masz pełnego diffa, a ze --stats są statystyki zmian.
+Quote Post
mindspeo

-----

Dlatego pytałem o NetBeans bo chociaż fajne IDE to operacje i polecenia GITa kuleją. Dlatego też interesuje mnie flow postępowania w takim przypadku u kogoś kto jest doświadczony z kontrolą wersji w NB IDE

Ok. U mnie flow wygląda tak, że niestety musiałem zmergeować branche. Dopiero wtedy mogłem porównać zmiany z nowego commita (skutek połączenia branchy) i tam są zawarte WSZYSTKIE A/M/D zmiany dotyczące całego mergeowania.
Dzieki temu mogę porównać całość wprowadzonych zmian - niestety na tym etapie mogę tylko cofnąć całą rewizję, a nie mogę wybierać zmian które chciałbym aby były w mocy:(

Ten post edytował mindspeo 22.08.2013, 16:01:01
+Quote Post
phpmack

-----

Ja również mam problem z mergowaniem branchy w Netbeansie, po wykryciu konfliktu wyświetla okna i można zaakceptować jedno z rozwiązań. Tyle że po wybraniu akcept nic się nie zmienia, gałęzie się nie łączą, ponowne uruchomienie polecenia merge w ogóle nie działa - brak jakiejkolwiek reakcji....?
Obsługa Gita w NB jest aż tak kulawa czy robię coś źle?
+Quote Post
Pyton_000

-----

Polecam lekturę:
https://netbeans.org/kb/docs/ide/git.html

A jak to nie pomoże to konsola Git
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:09