![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-b3free- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie wiem czy mogę, nie wiem czy wolno, ale potrzebuje pilnie pomocy i nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania...
Wszystko co próbuje zaktualizować kończy się jednym... teraz próbuje zaktualizować całego WP i wywala komunikat:
Dlaczego? Dzieje się tak również przy aktualizacji wtyczek. Dodam, że wcześniej przenosiłem całego bloga. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz zbyt małe uprawnienia do katalogów/plików i Wordpress nie może samodzielnie ich nadpisać.
http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions http://wordpress.org/support/topic/permiss...ying-to-upgrade http://codex.wordpress.org/Updating_WordPress |
|
|
-b3free- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ścieżki do katalogów masz poprawne (poprawione w konfiguracji po przeniesieniu strony)?
Ten post edytował mar1aczi 20.08.2013, 14:07:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę tam, żebyś miał katalog wp-content/uploads - a jest on potrzebny.
|
|
|
-b3free- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ścieżki do katalogów masz poprawne (poprawione w konfiguracji po przeniesieniu strony). Szczerze? Nie wiem czy jest to zdanie twierdzące czy pytające (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) w bazie danych nie ma już żadnego adresu do starego bloga |
|
|
-b3free- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A to? (mar1aczi miał zapewne rację):
Cytat Unable to create file /home/xxx/domains/stary_adres_bloga/public_html/wp-content/uploads/wordpress-3.tmp because No such file or directory in /home/xxx/domains/nowy_adres_bloga/public_html/wp-admin/includes/file.php on line 179
|
|
|
-b3free- |
![]()
|
Goście ![]() |
właśnie chciałem to już w pierwszym poście podkreślić... nie mam pojęcia gdzie ta ścieżka się znajduje... w bazie nie ma.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
-b3free- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze? Nie wiem czy jest to zdanie twierdzące czy pytające (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) w bazie danych nie ma już żadnego adresu do starego bloga Stwierdzenie pytające (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Szczerze? Opis błędu otrzymałeś na tacy. Mimo tego napisałeś na forum o pomoc bo i pewnie nie chciało Ci się zerknąć w dokumentację WP czy poszukać z pomocą google jak/gdzie poprawić konfigurację po przeniesieniu strony. |
|
|
-b3free- |
![]()
|
Goście ![]() |
Stwierdzenie pytające (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Szczerze? Opis błędu otrzymałeś na tacy. Mimo tego napisałeś na forum o pomoc bo i pewnie nie chciało Ci się zerknąć w dokumentację WP czy poszukać z pomocą google jak/gdzie poprawić konfigurację po przeniesieniu strony. Wiesz lepiej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ale /home/xxx/domains/stary_adres_bloga/public_html/wp-content/uploads/ skądś się wzięło. Szukaj w bazie po wszystkich tabelkach ciągu '%stary_adres_bloga%' (phpMyAdmin bardzo łatwo na to pozwala), a jak tam nie będzie, to szukaj tak samo we wszystkich plikach. Nic innego Ci nie doradzę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki wielkie! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) okazało się, że przeoczyłem w configu WP_TEMP_DIR
JESZCZE RAZ STOKROĆ DZIĘKI ZA NAKIEROWANIE! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 16:25 |