![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2013 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z narysowaniem obszaru roboczego i późniejszego jego zakolorowaniem.
Mój kod wygląda tak:
Według mnie wygląda w porządku, ale po otworzeniu strony otrzymuję komunikat o treści: Resource id #1. Domyślam się, że chodzi o jakieś uprawnienia, ale nie wiem dokładnie w czym leży przyczyna. Problem występuje po wykonaniu instrukcji echo $obrazek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 4 Dołączył: 17.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworząc obrazek nie wyświetlisz go za pomocą echo
![]() http://php.net/manual/en/function.imagecreatetruecolor.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2013 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeszcze jedno pytanie: Jak się instaluje tą bibliotekę GD (Windows) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 4 Dołączył: 17.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależnie od serwera w Windowsie czy to WAMP czy inny musisz ściągnąć bibliotekę stąd: http://php.net/manual/en/install.windows.extensions.php
Następnie uruchamiasz ją w serwerze. Wszystko jest opisane na stronie wyżej. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dlaczego po otwarciu strony dostaję ten komunikat ?
PNG IHDRdd˙4IDATxíÁ  ÷Om7 ~u¨Pň9IENDŽB` |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Stokrotne dzięki za pomoc wszystkim. To co chciałem narysować zostało poprawnie wyświetlone. Każdemu dałem "pomógł mi". Można zamknąć ten temat.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:20 |