![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dawno mnie tu nie było ale do rzeczy:
Nie dawno chciałem zrobić sobie pewien skrypt bazujący na bibliotece GD. Nie raz z niej korzystałem kiedyś i wszystko było w porządku a teraz wyskakują same błędy. Najpierw używany skrypt:
Po wykonaniu tego skryptu otrzymuję błąd: Kod Parse error: syntax error, unexpected '$h' (T_VARIABLE) in C:\xampp\htdocs\testy\galleryimage\image.php on line 7 co dziwniejsze po wykonaniu takiego skryptu:
Skrypt wyświetla: 320 x 240 Czyli odpowiednio pobiera parametry. Nie wiem dlaczego nie chce wykonać się pierwszy skrypt. 1. Biblioteka GD jest włączona(sprawdzałem to na wszystkie możliwe sposoby). 2. gdybym zamienił $dest = imagecreatetruecolor($w, $h); na $desc = imagecreatefromjpeg('test2.jpg'); i prubując dodać funkcję imagecopy to wyrzuca mi błąd w tej funkcji wskazując 2 argument którym jest $desc 3. Nie dotyczy to nazwy $desc gdyż po jej zmianie nadal błąd występował 4. nawet odinstalowałem i na nowo zainstalowałem xampp-a, podmieniałem również pliki związane z biblioteką GD na inne, niestety też nie pomogło. 5. Funkcja imagecreate zachowuje się tak samo Najbardziej dziwi mnie fakt, że błedy nie wskazują na funkcje z bibklioteki GD tylko na jej parametr (najczęsciej drugi w kolejności). Co może być powodem tych błedów? edit: sprawdziłem jeszcze kilka rzeczy: 1. funkcja imagecreate zachowuje się tak samo 2. gdy w parametrach podam liczby zamiast zmiennych wyskakuje błąd o nieznanej funkcji imagecreate/imagecreatetruecolor 3. Jak już wspomniałem biblioteka GD jezt zainstalowana i uruchomiona skrypt:
pokazuje te funkcje wypisane więc powinny działać Już sam nie wiem jak temu zaradzić... Ten post edytował radziopoke 18.08.2013, 17:29:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:11 |