![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co sądzicie o pracy jako programista dla osoby o głębokim niedosłuchu? Mam na myśli kogoś, kto ma problem z rozmową przez telefon, skype, zrozumieniem mowy w większych pomieszczeniach (np. podczas zebrań lub konferencji). Ogólnie rozmawiając w sprzyjających warunkach (cisza, małe pomieszczenie) daje sobie radę, ale to nie wystarcza do codziennej pracy. Wbrew pozorom, komunikacja w zawodzie programisty, to jeden z najważniejszych elementów. :-( Od czasu upowszechnienia się zwinnych metodyk prowadzenia projektu jest gorzej, niż kiedykolwiek wcześniej, bo i natężenie spotkań grupowych jest dużo większe niż kiedyś. Czy znacie jakieś znaczące firmy w których byłby ktoś z takimi problemami już zatrudniony? Jak sobie radzi? Może ktoś na forum ma podobne problemy i by mi mógł coś zasugerować? Co ogólnie byście poradzili takiej osobie? Nie chcę tutaj wylewać żali, ale czuje się przez to mocno wykluczony i nie mogę rozwijać się w kierunku tego co kocham i w czym jestem naprawdę dobry. Niestety od strony technicznej nie ma w tej chwili (jeszcze!) urządzeń, żeby moje problemy rozwiązać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 18:15 |