![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zatytułowałem temat. Posiadam baze danych i w niej tabelę o nazwe "posts", 3 kolumny: id, login, content.
(IMG:http://i.imgur.com/nadK5nSl.jpg) Na stronie mam taki kod
Nie wiem dlaczego kiedy już ktoś ma "login" -> "zzz" to już nie nie doda się kolejny wpis do bazy danych z takim samym loginem. To mój pierwszy kontakt z MySQL. Szukałem w Google i na forum ale jakoś się nie doszukałem informacji o czymś takim. PS Mam dodatkowo problem z ustawieniem auto_increment dla id w phpmyadmin 3.5.8, dlatego musiałem tak na około robić żeby każdy id był unikalny. Korzystam z tego poradnika Ten post edytował evelan 16.08.2013, 00:52:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Spróbuj bezpośrednio w MySQL to zrobić, dowiesz się co jest źle.
2. Może to pole jest ustawione jako unikatowe? 3.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście przy pomocy ręcznego dodawania i komunikatów błędu doszedłem metodą prób i błędów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) w jaki sposób sprawić jeszcze żeby każdy nowo dodany wpis miał inny id i zwiększał się o jeden?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pole `id` -> auto_icrement HELP
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję, szukałem takie opcji do "wyklikania" ale nie mogłem znaleźć. Ważne, że juz działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 07:53 |