![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dużo już czytałem o problemach z sesjami na tym forum, ale jak dotąd po wielu próbach nie udało mi się usunąć problemu. Zwracam się więc o pomoc. Otóż: mam strone z logowaniem, wchodze do tego oto skryptu:
gdy juz zostane zalogowany, jestem w menu glownym. I wlasnie tu poczatek problemu, poniewaz z tego miejsca jest kilka linkow do innych skryptow i gdy do nich wejde to moge pomiedzy nimi sie przelaczac i jestem caly czas zalogowany, ale gdy chce wrocic do tego menu glownego to wowczas niestety zmienne sesji haslo i login gina i trafiam do strony wylogowania. Podejrzewam, ze problem tkwi w powyzszym skrypcie ale gdzie? Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w pliku zaloguj.php utworz ciastko o nazwie "login"
A w każdym pliku w którym wymagana jest autoryzacja dodaj na początku to:
Tak ja sobie poradziłem z niechcianym wylogowaniem, a zarazem z autologowaniem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za odpowiedź, myślę, że skorzystam wkrótce z części tego skryptu, natomiast, zanim napisałeś odp. ja uporałem się z moim problemem w taki oto sposób:
te oto linie kodu:
zastąpiłem kodem:
Mianowicie problem był w tym, że pierwszy raz po wejsciu do skryptu z formularza logowania nazwa_uz i haslo bylo przekazywane przez POST i skrypt przechodzil do zalogowania bo mial te dane w POST'e. Apotem gdy z innych skryptow wchodzilem do tego skryptu to on od nowa podstawial wartosci do zmiennej - niestety wartosci puste. Tak wiec wystarczylo dodac IF'y dwa:) Ale potem pojawil sie nowy problem poniewaz troche w skryptach pozmienialem, ale jakies drobnostki tylko. Otoz od pewnej chwili zauwazylem ze gdy probuje sie zalogowac do mojego systemu to raz mi sie to udaje a raz nie!! Dlaczego?? Z baza jest w porzadku, sprawdzalem w kilku przegladarkach i nie wiem co jest grane.. Czy tu chosi o jakies cookies czy cos takiego? Nie wiem poniewaz w php na razie nie jestem zbyt zaawansowany raczej. Np dana przegladarka czasem mnie zalohuje a czasem nie, czyszcze cache przegladarki, ale w sumie to nie ma konkretnej roznicy, czegos brakuje mi w skrypcie? Ten post edytował morrison 21.10.2004, 11:56:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:08 |