![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli mam pliki OTF czy EOT i używam ich w css przez font-face to czy powinienem je przekonwertować jakimś programem?
Mam z tym problem ponieważ krój fontu pod każdym systemem wygląda inaczej o ile wygląd mógłbym przełknąć, o tyle rozwala on układ strony np. na windows xp padding-top jest na 5px, w windows 7 na 8px a w linux i osx na 0 .. zerowanie css nic nie daje, ponieważ to tekst zamieniany na wf się rozwala. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałeś wrzucić do font-face generatora? np. tego http://www.fontsquirrel.com/tools/webfont-generator
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, jak i kilka innych tego typu, niestety na tej wersji jaką otrzymałem takie zabiegi nie działają. A klient nie chce wydawać kolejnych $ na nową wersję która oferuje WF.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 22:00 |