![]() |
![]() |
--Hajt-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przeglądałem dokumentacje PHP i nie zauważyłem funkcji Math.random(); z języka JS. Czy istnieje coś takiego co generuje losowe liczby w formacie 0.6573416757788887? Chciałem przerobić funkcje rand, żeby wyświetlała losowe liczby w taki sposób ale nie potrafie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn. w jakim formacie? Po kropce?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@b4rt3kk typo
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
--Hajt-- |
![]()
|
Goście ![]() |
W takim formacie jak robi to funkcja Math.random(); z języka JS.
Chyba zamiast md_rand, chodzi o mt_rand. Dzięki za szybką odpowiedź ale mam jeszcze jedno pytanie czy się różni md_rand od rand? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim formacie jak robi to funkcja Math.random(); z języka JS. Chyba zamiast md_rand, chodzi o mt_rand. Dzięki za szybką odpowiedź ale mam jeszcze jedno pytanie czy się różni md_rand od rand? Różnią się czasem po jakim otrzymujesz wynik. Na korzyść mt_rand. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj jest ciekawe przedstawienie graficzne różnic w losowości tych dwóch funkcji http://tjl.co/blog/code/followup-php-rand-vs-mt_rand/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:10 |