![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka. Ostatnio tak jakoś wziąłem się za ogarnięcie jakiegoś frameworku i przypadło akurat na cakephp. Po kilkunastu godzinach grzebania zaczęło mi coś wychodzić. Teraz natomiast mam problem z hashowaniem hasła. W modelu mam coś takiego:
Podpowie ktoś coś co zrobić, żeby to w końcu zaczęło działać jak należy? EDIT: Odkryłem, że funkcja beforeSave w ogóle jest pomijana tylko pytanie czemu :/ Ten post edytował polkom21 13.08.2013, 12:10:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 22.10.2009 Skąd: Siędzę Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja jest pomijana ponieważ przy zapisie nowego wpisu do bazy danych cake nie przesyla id, bo go nie ma.
nastepna sprawa to taka ze zamiast meczyc sie z jakims wlasnym szyfrowaniem hasla mozesz uzyc domyslnej metody cake'a ![]() a wyglada to tak
Taki sposób załatawia sprawe z zapisem nowego usera, zmianą hasła usera i automatycznie działa z domyslnym logowaniem przez Auth cake ![]() Wystarczylo zerknąc do swiętenj dokumentacji cake ![]() pozdrawiam Ten post edytował kleus 16.08.2013, 20:08:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś chyba z nazwami plików pomieszałem bo w ogóle nie chodzi mi nawet validator od formularza. Na razie nie mam na to czasu. Później może jak się znajdzie chwila to pozmieniam wszystko i może zacznie działać jak należy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:55 |