![]() |
![]() |
-kszymon- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Robię pewną stronę i chciałbym umieścić przyjazne adresy poprzez plik .htaccess. Obecnie strona wisi na serwerze lokalnym (używam xamppa). Wszystkie pliki strony są w głównym katalogu i mają rozszerzenie .php. Jedyne co do tej pory udało mi się zrobić to pozbycie się niechcianych rozszerzeń. Jednak w kilku przypadkach niektóre strony ma "udawać" podstrony i tutaj jest problem. Pliki, które mają taki format: Kod nazwa.php wyświetlają się w porządku czyli Cytat mojastrona/nazwa Jednak część z nich ma format następujący: Kod nazwa1-nazwa2.php i chciałbym żeby wyświetlały się odpowiednio nazwa1-nazwa2-nazwa3.php Kod mojastrona/nazwa1/nazwa2 mojastrona/nazwa1/nazwa2/nazwa3 Skleciłem coś takiego, jednak nie działa (wygląda na to że się gryzie). Pojedynczo sprawia wrażenie poprawnego działania, jednak jest problem - nie pobiera style.css, który też jest w głównym katalogu (moja strona posiada też reset.css). Oto plik .htaccess: Kod Options FollowSymLinks RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.php -f RewriteRule ^(.*)$ $1.php [NC,L] RewriteRule ^(.*)/(.*)$ $1-$2.php [NC,L] RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)$ $1-$2-$3.php [NC,L] Mam nadzieję, że to, co dla mnie jest problemem dla Was nim nie będzie i uzyskam tutaj pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 23:23 |