![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem. Mam skrypt, który ma działać kilkanaście, kilkadziesiąt godzin (kilka tysięcy przejść pewniej pętli). Skrypt jest jak najbardziej poprawny, wina leży chyba po stronie serwera.
Dzisiaj odpaliłem ten skrypt i po około 700 przejściach przestał działać. Skrypt został odpalony nie poprzez przeglądarkę, ale z konsoli (php index.php). Podobnie ma się sytuacja, gdy chcę go uruchomić na komputerze poprzez przeglądarkę. Zawsze po jakimś czasie przestaje działać, mimo że nie ma żadnego błędu. Jest na to jakaś rada? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz max_execution_time w php.ini
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest problemem. W php.ini jest "max_execution_time = 30", ale na początku skryptu wpisuję set_time_limit(0), więc powinien działać wiecznie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta funkcja może nie działać poprawnie, zmień w php.ini.
-------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]()
|
|
Nie wspomniałem o jednej rzeczy. Skrypt działa kilka godzin i po paru godzinach przestaje działać. Ale, zmienię i zobaczę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może po tych kilku godzinach masz za mało zasobów i po prostu system zabija ci proces?
-------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 15:38 |