![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Postanowiłem zrobić na swojej stronie skrypt pokazu slajdów. Oto dwa pliki wykorzystywanego przez niego: PushButtonSlideShow.html
launch.html
I teraz pojawia się problem otóż standardowo skrypt ten jest stworzony do wyświetlania obrazków. Ja natomiast chciałbym, aby była możliwość umieszczenia filmiku z youtobe w nim, oraz ustawienie jakiegoś tła. Pomyślałem, aby zmienić w komórce poprostu tło ( wtedy będzie jedno tło dla wszystkich slajdów ) oraz podać link do pliku z youtobe zmniejszając jego rozmiar. Jednak skrypt ten nie chce odczytać tego filmiku. Bardzo proszę o pomoc. W celu pokazania jak działa skrypt daje odnośnik do mojej test domeny: Strona testowa skryptu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdź sobie lepszy skrypt do pokazu slajdów, bo ten jest bardzo ubogi i przystosowany jedynie do umieszczania obrazków. Szybciej by było nawet napisać własny (przy pomocy jQuery) i na DIV-ach, w których możesz sobie umieszczać co tylko dusza zapragnie, filmik, obrazek, tekst, itd.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że ten skrypt nie będzie tak ciężko zmienić. Tło sobie ustawie w komórce natomiast większy problem stanowi dla mnie jak uwzględnić, aby w linijce zdjecia[x]= ..... istniała możliwość załączenia filmu z youtobe.
Dodałem teraz inny skrypt dostepny pod adresem : http://zurb.com/playground/jquery_image_slider_plugin. Skrypt jest na bibliotekach jquery. I również pojawia się problem z wrzuceniem filmiku ( skrypt na divach): http://www.keytogames.hekko.pl/kontakt.html Nie wiem jak to ugryźć :/ Ten post edytował TymcioPaluch 12.08.2013, 13:49:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj gotowego lightboxa czy innego -boxa, w nich filmiki na pewno działają.
-------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:09 |