![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
podpowie ktoś jak zrobić multi upload zdjęć w PHP? W htmlu napisałem sobie formularz w stylu: I teraz nie wiem jak zrobić, żeby wysłać te 2 obrazki na serwer, dodać zapytanie do bazy itd. Do jednego zdjęcia wszystko mi działało, tylko nie wiem jak zrobić to żebym mógł wgrywać X zdjęć. Jakąś pętla, czy jak? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jak zapisujesz te zdjęcia (php).
Podpowiedź dla ciebie to "nazwa[]" jest przesyłana jako tablica. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tyle to wiem, ale mi chodzi o to jak te zdjęcia oblecieć pętlą (jaką)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To są podstawowe operacje na tablicach, tu nie ma żadnych tajemnych sposobów. To czy użyjesz for, foreach czy while jest mało istotne. Iteruj po jednej właściwości pliku (np. "name") a do reszty będziesz mieć dostęp przez indeks.
Nie mam pojęcia jaki masz kod, więc najpierw zobacz sobie jak wygląda tablica $_FILES po przesłaniu formularza: Jak już wiesz jak wygląda ta tablica to zerknij na kod poniżej:
Dodatkowo w manualu php masz dział "Uploading multiple files" a w nim w komentarzach funkcję do przearanżowania tablicy $_FILES, jeśli ci to potrzebne. Ten post edytował ziqzaq 12.08.2013, 19:36:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:04 |