![]() |
![]() |
-CryTech97- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, dlaczego gdy mam taki kod:
$_DB_MT2 = @mysql_connect($conf['_MYSQL_MT2']['HOST'], $conf['_MYSQL_MT2']['USER'], $conf['_MYSQL_MT2']['PASS'])or die(mysql_error()); $_DB_WWW = @mysql_connect($conf['_MYSQL_WWW']['HOST'], $conf['_MYSQL_WWW']['USER'], $conf['_MYSQL_WWW']['PASS'])or die(mysql_error()); w 2 laczeniu gdy podam zle dane nie wyswietla mi bledu mysql a w 1 wyswietla? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze wywal @ po drugie
odpala się a, a nie b przy błędnych danych więc dobre błędy |
|
|
-CryTech97- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chce zrobić coś takiego ze przy obu polaczeniach pokaze mi co jest nie tak z mysql, np:
Bład mysql! Blad: i tutaj return funkcji mysql_error znak @ usuwa bledy oddawane z funkcji mysql_connect. Jak usune ten znak to wyjdzie to tak: tutaj return funkcji mysql_connect Błąd mysql! błąd: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast die daj $zmienna1 = mysql_error(); $zmienna2 = mysql_error(); a potem je sobie wyświetl
|
|
|
-CryTech97- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dla 2 połaczenia funkcja mysql_error nadal zwraca wartość null (wcześniej był błąd że zwraca boolean - chyba false)
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż kod co zrobiłeś, bo zapewne coś źle
|
|
|
-CryTech97- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety zrezygnowałem juz z tej funkcji.
Dzięki za poświęcenie czasu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:16 |