![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Otóż mam system newsów i w miarę jak witryna się rozwija i przybywa newsów wychodzą niektóre niedociągnięcia na jaw. Kiedy dodaję newsa - wiadomo, piszę się, tutaj zapomni się dać jakiegoś <br />, czy pogrubienia i innych rzeczy. Za każdym razem muszę wchodzić w phpmyadmina i wszystko ręcznie edytować. Jest to trochę męczące i kłopotliwe, ponieważ traci się dużo czasu, a jeżeli ktoś, kto nie ma dostępu, ktoś "z zewnątrz", komu daję uprawnienia - napisze newsa - i co dalej? Przejdźmy do sedna: robię sobie taki system edycji. Jestem na tym etapie, że pobieram z bazy danych rekordy, czyli tytuł i treść. No i dalej, mam w formularzu takie coś, że między <textarea> po prostu daję komendę echo w php, żeby mi wyskakiwał aktualny stan. No i co teraz, jak zrobić to, że po naciśnięciu "zaktualizuj" po prostu zupdejtuje mi stan strony do bazy? Jak użyć funkcji update? I jak przede wszystkim wybrać pojedynczego newsa, tego, akurat, na którego podstronie jestem? Adres strony to bezchemii.info |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:41 |