![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym się zapytać was o wasze zdanie na temat wydajności Doctrine 2. Dla prostego testu stworzyłem sobie tabelę z 1 kolumną. Dodałem do niej 10 rekordów. Stworzyłem odpowiednią encję i w kontrolerze szukam sobie np rekordu o id: 5. Bez zapytania skrypt ładuje się w ~0.36 Z zapytaniem ładuje się już ~1.68 Rozumiem, że korzystanie z doctrine może spowolnić skrypt ale aż ponad 1 sekundę ? Jak będę miał bardziej skomplikowane zapytania za rok i skrypt będzie się ładował około 3 sekund to nie mogę w tedy stwierdzić, że trzeba korzystać tylko z PDO... Zaznaczę, że testowałem to na local`u. Z góry dzięki, pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprawdopodobniej działasz w trybie deweloperskim. http://docs.doctrine-project.org/en/latest...erformance.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@cozin
A jak przełącza się z trybów bo w linku co mi podesłałeś to wyczytałem tylko co można dodatkowo zrobić... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2013 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Doctrine 2 ma taką samą wydajność jak każdy skrypt pisany w php. Jeżeli chciałbyś poznać dokładną wydajność plików składowych to sugeruje napisanie kodu trasującego dany plik.
Później uruchamiasz dany traser i odczytujesz z wykresu interesujące Cię dane. |
|
|
![]()
|
|
I znalazłem powód długiego ładowania się skryptu. Wszystko chodziło o to, że jak dajemy parametry połączenia się z bazą to musimy wpisać w 'host' nie 'localhost' tylko '127.0.0.1'....Tutaj nie zawinił Doctrine tylko PDO.
Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:19 |