![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Dizel- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chciałbym żeby wysyłało maila do trzech osób, to jest do xxx,yyy i zzz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zrób tablicę adresów email, do których ma zostać wysłana wiadomość i owiń to w petle
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Ale do 3 osób ta sama treść czy ma się coś w niej zmienić?
Oddziel przecinkami kolejne maila na które ma zostać wysłana treść |
|
|
-Dizel- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki bardzo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
To już autor musi określi czy to ma być cc czy bcc.
http://pl1.php.net/manual/en/function.mail.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
żeby nie tworzyć nowego tematu to się przyłącze,
Moje pytanie jest trochę inne ale powiązane z funkcją mail(). Już minęło sporo czasu kiedy ostatni raz robiłem coś w PHP. Wtedy jeszcze nie było problemów z wysyłaniem maili z lokalnego serwera wystarczyło zmodyfikować plik php.ini i do dzieła. Teraz jak chciałem zrobić coś podobnego to lipa większość serwerów wymaga uwierzytelniania, a wysyłając za pomocą funkcji mail nie można tego zrobić tzn uwierzytelnić (przynajmniej tak wyczytałem na G). Znalazłem serwer który nie wymaga uwierzytelnienia i dalej lipa, podczas wysyłania nie pojawia się żadem błąd wyskakuje mi komunikat że mail został wysłany a nic nie dochodzi na skrzynkę odbiorcy. Czy ta funkcja może być jakoś blokowana lub czy istnieje jakiś inny sposób żeby wysłać maila za pomocą funkcji mail. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od kiedy tylko robie wysyłke maili to korzystam z klasy "phpmailer". "mail" mi nigdy nie działał jak trzeba więc polecam się zainteresować tą klasą
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok poczytam
dzięki za szybką odpowiedź Poczytałem i super skrypcik:) polecam wszystkim ![]() Ale mam jeszcze pytanie podpiąłem tinymce do wpisywania treści wiadomości. Wysyłanie działa ale w treści wiadomości są wszystkie znaczniki html no i brakuje polskich znaków da to się jakoś obejść? np <p>skjdb Ä ÅÄźÅó</p> Już rozwiązałem problem:) dla potomności:
No już prawie wszystko ładnie działa ![]() mój kod (pętla)
Niby wszystko ładnie wysyła ale dużo za dużo tzn mam 4 adresy w bazie no i tak: do pierwszego adresu wysyła 4 takie same maile do drugiego adresu wysyła 3 maile do trzeciego adresu 2 maile i do ostatniego wysyła 1 mail No i mam zagwostke co tu robić pomysły się już kończą (tak jak i cierpliwość ![]() Pętla działa dobrze tzn tyle razy ile jest adresów (komunikat echo 'Message has been sent'; wyświetla się tyle samo razy co liczba adresów) i nie wiem czy coś w phpmailer zmieniać czy co bardzo proszę o pomoc bo już prawie osiwiałem i już powoli zaczynam sobie włosy wyrywać Ten post edytował jonatan_jr 10.08.2013, 17:20:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:39 |