![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z kodem php już się przyglądam i nie wiem dlaczego nie aktualizuje mi pól w bazie. Może ktoś mi podpowie jak zaglądnie że tak powiem świerzym okiem.
Z góry wielkie dzięki za pomoc. Kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję dać:
Ewentualnie zbudować zapytanie PRZED jego wywołaniem, po drodze je wyświetlić i dopiero wykonać. Toż to podstawowe czynności przy wyłapywaniu błędów. Ten post edytował b4rt3kk 8.08.2013, 08:19:42 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję dać: Ewentualnie zbudować zapytanie PRZED jego wywołaniem, po drodze je wyświetlić i dopiero wykonać. Toż to podstawowe czynności przy wyłapywaniu błędów. To na pewno nie zadziała ![]() Co do samego kodu nie ma klamer za ifem z mysql_query() więc wykona się JEDNA instrukcja za tym (czyli if(){}else{}), proponowałbym dać tam klamry i dodać else z wyjątkiem jeśłi try/catch, lub jak kolega wyżej sugerował: mysql_error(); PS. tak wiele '".$_POST[]."', że można w ciemno zakładać obecność jakiegoś ' w którymś $_POST, co powoduje nieświadome SQL Injection. Sugerowałbym htmlspecialchars(); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:57 |