![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam część kodu panelu edytora:
I w miejscu "cos" chcę zrobić aby był zastrzeżony plik w tym katalogu bo plik wraz z tym kodem jest w pliku o nazwie pa.php i jest w katalogu o nazwie edytor. Jeżeli zostawię tak jak jest to ten kod działa ale blokouje plik w katalogu głównym a nie mogę zrobić żeby były blokowane pliki w katalogach Próbowałem usunąć explode ale bez tego kod nie działa Załóżmy że chcę zablokować plik o nazwie cos ktory jest w katalogu o nazwie edytor próbowałem ../cos.php /edytor/cos.php Ale nie działa inne forum olewały to i tłumaczyły że nie potrafią liczę że pomożecie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 5 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no kod działa tak, jak trzeba bo jest tu wyraźne napisane, że wywalasz pliki o nazwie coś, cośinnego, takietamcos niezależnie od tego, gdzie te pliki się znajdują (czy to w katalogu głównym czy w każdym innym dowolnym), jeżeli chciał byś zablokować edycję konkretnego pliku, to musisz dać na samym początku else jeszcze jednego if'a :
i wówczas podajesz konkretny plik/pliki które maja być nietykalne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował chmiello 5.08.2013, 12:13:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:02 |