![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kompletnie raczkuję w tym temacie a mam pewien problem. Posiadam skrypt a w nim opcję znajdź. Chcę znaleźć dany obiekt ale wyszukuje mi tylko po tytule. Jeśli wpiszę np numer telefonu czy adres, który wiem, że na pewno znajduje się w bazie, nic mi nie pokazuje. Znalezłem kod który odpowiada za wyszukiwanie i jeśli dobrze go rozumiem to wyszukuje on tylko w tabeli CONTENT i w kolumnie NAME ? Jak przerobić tą funkcję aby nie odnosiła się tylko do kolumny NAME ale do całej tabeli?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czym jest tabela content i czym jest tabela znajdz? W której chcesz wyszukiwać? W uproszczeniu składnia zapytania SQL wygląda tak:
By szukać w konkretnej kolumnie dodajesz po prostu kolejny warunek OR nazwa_kolumny LIKE 'szukany_wyraz'. Możesz dodać %, który zastępuje dowolny ciąg znaków czyli np. %bar będzie pasowało do foo bar, foobar, a także bar. Dodanie % na końcu, np. foo% działa analogicznie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 18:15 |