![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-arrtxp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, otóż przez pewne programy można zmieniać wartości kodu javascript.
Np: jeżeli mam animację, która mamy setTimeout co 20 sekudn, to bot zmienia na na 2 sekundy. Czy da się jakoś przedtym zabezpieczyć ? Niewiem czy mnie rozumiecie. Np: tak działa Cheat engine. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak działa nawet wbudowany inspektor w przeglądarce chrome (nie trzeba żadnych dodatków)
![]() -------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
----------------------------------- |
|
|
-arrtxp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak, ale czy moze to wykryć po stronie serwera, bo bym chiał blokować stronę osobie, która buguję ją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszelkie operacje zawsze muszą wykonywać się po stronie serwera. Klient służy jedynie wyświetlaniu tego co się dzieje w danej chwili na serwerze. Klient może co najwyżej dublować pewne operacje w celu uzyskania lepszej responsywności.
|
|
|
-arrtxp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie pomogłeś...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co chcesz osiągnąć? Przy każdym zakończeniu animacji wykonujesz jakąś czynność? Jeżeli tak sprawdzaj po stronie serwera czas.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co ma się wykonać po 20 sekundach odbierz od serwera poprzez ajax i jak wyżej napisano po stronie serwera musisz sprawdzić czas. Wszelkie zabezpieczenia po stronie klienta (napisane w JS) będą nieskuteczne.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:13 |