![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej. Mam takie cudo:
No niby powinienem otrzymać sumę punktów ale otrzymuje takie coś: 12481405554988 a powinienem otrzymać: 4195 Pomoże ktoś? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast $row3[0] wpisz $row3[wpisz nazwę]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal to samo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj nam co się znajduje w $row3;
Najlepiej, jakbyś wyświetlił var_dump($row3) i var_export($var3) (wtedy będzie można sobie skopiować to co jest pobrane z bazy, wkleić do skryptu i zobaczyć co się w kodzie dzieje). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście cudo, proponuje zastąpić te trzy zapytania jednym... O takim:
Tak w ogóle, w tabeli stats nie trzymaj nazwy playera, tylko jego id. Wykonaj powyższe zapytanie, wyświetl i powinno tam być to czego potrzebujesz (liczba pkt dla każdej gildii?). -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Może wytłumaczę co chcę zrobić.
Mam 3 tabele: kGidlie_guilds, kGidlie_players i stats. W tabeli kGidlie-guilds mam kolumnę punkty. Celem skryptu jest pobranie nazwy graczy i dopasawanie jej do odpowiedniej gildii. Po tym do gracza przypisywane są punkty z tabeli stats. Następnie sumuje punkty wszystkich graczy z danej gildii i wysyłam je do kgidlie_guilds do kolmuny punkty. Tak wiem, mój kod jest zagmatwany, ale mam nadzieję, że z Waszą pomocą coś z tego wyjdzie. Edit: to otrzymałem z var_dump($row3); bool(false) a to z var_export($var3) NULL Ten post edytował EastWest 2.08.2013, 14:47:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co opisałeś zrealizuje Ci napisane przeze mnie post wyżej zapytanie. Otrzymasz id gildii oraz sumę punktów.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Zapytanie wywołane przez pma wyswietla mi takie bład:
#1054 - Unknown column 's.name' in 'on clause' Edit: Jak byś mógł to mi wytłumacz co dokładnie robi to zapytanie, bo nie chcę tylko kopiuj wklei a chcę się czegoś nauczyć Ten post edytował EastWest 2.08.2013, 14:55:04 |
|
|
![]()
|
|
Zapytanie wywołane przez pma wyswietla mi takie bład: #1054 - Unknown column 's.name' in 'on clause' Edit: Jak byś mógł to mi wytłumacz co dokładnie robi to zapytanie, bo nie chcę tylko kopiuj wklei a chcę się czegoś nauczyć Bo w tabeli 'stats' nie masz kolumny 'name'. Zmodyfikuj zapytanie. |
|
|
![]()
|
|
Pomyliłem nazwy komórek, zapytanie powinno wyglądać tak:
Jeśli dalej błąd to przedstaw definicję tabelek z bazy. Zapytanie pobiera id gildii oraz sumę punktów (funkcja SUM) dal danej gildii, grupując po id gildii. JOIN-em dołączasz potrzebne tabele do wykonania tego działania. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Okej mam id gildii i punkty. Teraz jak zrobić zeby wyswietlić kolumny z tabeli kGildie-guilds
Pogubiłem sie w tym już ;D Edit: Okej poradziłem sobie. Dzięki za pomoc. Można zamknąć ; ) Ten post edytował EastWest 2.08.2013, 15:30:11 |
|
|
![]()
|
|
Okej mam id gildii i punkty. Teraz jak zrobić zeby wyswietlić kolumny z tabeli kGildie-guilds Pogubiłem sie w tym już ;D Po SELECT masz nazwy kolumn, które chcesz pobrać, tak więc zmień:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:59 |