![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 17 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Projektuję wzorzec budowniczy podobnie jak tutaj: http://lukasz-socha.pl/php/wzorce-projekto...factory-method/ dla kreatora łańcuch zaczyna się od K_Interface_Manager <- K_Manager <- Manager zasób przyjmuje taką ścieżkę dziedziczenia: Manager <- Manager_User czyli interfejs jest implementowany przez K_Manager, on i reszta to klasy abstrakcyjne, a implementacja metod interfejsu następuję w Manager_User, Fabryka działa poprawnie, ale mam wątpliwości czy taka architektura jest zaprojektowana poprawnie bo środowisko Eclipse nie podpowiada składni np pisząc:
uzyskam podpowiedz że instnieje funkcja factory ale say_hi już nie. Sprawe bym olał ale mam klase ORM na której się po części wzorowałem i tam poprowiedzi są jak z nut. Dodam że korzystam z autoloadera, a całość jest wrzucona do Frameworka Kohana jako moduł //edit chyba jednak coś ze środowiskiem, temat do zamknięcia //update dokładnie jak dodałem komentarze to zaskoczyło Ten post edytował ssstrz 1.08.2013, 15:28:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Budowniczy (Builder) i Factory, to dwa różne wzorce. Factory Method to także inny wzorzec, niż Factory. Proponuję najpierw dokładnie zapoznać się z terminologią i wymienionymi wzorcami.
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:55 |