![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mam racje:
Tworząc cokolwiek co korzysta z jQuery jeżeli chce się to odsprzedać zgodnie z literą prawa, można to zrobić lecz tylko na licencji GPL czyli mam obowiazek udostepniac źródło i nabywca może to rozdawać lub odsprzedawać dalej na licencji GPL? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Produkt, którego część kodu oparta jest na licencji GPL nie musi być objęty tą samą licencją. Dam Ci taki przykład, zobacz ile to jest w sieci stron opartych np. na CMSie Joomla, i co i teraz każdy może żądać kodu źródłowego. Dodam, że mogą to być zmodyfikowane strony oparte o Joomle, niekoniecznie czysty, goły CMS.
Ten post edytował in5ane 31.07.2013, 14:39:17 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 9 Dołączył: 25.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi o licencję MIT to spokojnie możesz odsprzedawać, ale upubliczniać tylko samo jQuery
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mam racje: Tworząc cokolwiek co korzysta z jQuery jeżeli chce się to odsprzedać zgodnie z literą prawa, można to zrobić lecz tylko na licencji GPL czyli mam obowiazek udostepniac źródło i nabywca może to rozdawać lub odsprzedawać dalej na licencji GPL? jQuery jest na licencji MIT, (choć powinno się pisać X11). Nie musisz udostępniać źródła, ani czegokolwiek co jest związane z biblioteką jaką tworzysz, jedynym wymogiem jest informacje o autorze/produkcie na jakim dany skrypt się opiera. @in5ane - temat był już wałkowany, nie wprowadzaj ludzi w błąd. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:59 |