![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
chcę dodac na swoją stronę dział filmików(mogli by je wrzucać użytkownicy podając tylko url do filmiku z popularnych portali). Standardowe rozwiązanie ze wstawianiem iframe to trochę kłopotliwy temat - bo gdy na stronie chciałbym wyświetlić np 20 pozycji, to zanim wszystkie by się załadowały w tych iframe to strona by trochę zmuliła. Pomyślałem więc, że dobrym rozwiązaniem będzie tego nie robić, a filmiki pobierać prosto z mojego serwera. Jakby to miało działać ? użytkownik standardowo wkleja do formularza link do filmiku, skrypt pobiera ten filmik ze wskazanego adresu i zapisuje na serwerze. Później taki filmik wyświetlałbym na stronie w jakimś plajerze html5/jquery. Wszystko fajnie, ale kłopotem stało się teraz to, że te filmiki najpierw trzeba pobrać aby je wyświetlić. Jesli na raz do ściągnięcia rzuci mi kilku/kilkunastu użytkowników to łącze strasznie zmuli i odbije się to na ogólnym działaniu strony. Macie jakiś pomysł na najmniej bolesne rozwiązanie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:51 |