![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem ze stworzeniem formularza kontaktowego na stronę. Formularz ten wysyła maila do mnie kiedy użytkownik wypełni formularz i kliknie wyślij.
Nie wiem dlaczego ale wszystko działa, oprócz tego że mail nie jest wysyłany. Moje kody: Kontakt.html CODE <h1>Kontakt</h1> <center> <table class="formularz" border="0"><form action="kontakt.php" name="zapytanie" method="post" style="margin=20px"> <tr> <td>Tresc wiadomosci</td> <td><textarea name="tresc" style="width: 250px; height: 100px"></textarea></td> </tr> <tr> <td>Nick z minecraft</td> <td><input type="text" name="imie" style="width: 250px"></td> </tr> <tr> <td>Adres e-mail</td> <td><input type="text" name="email" style="width: 250px"></td> </tr> <tr> <td> </td> <td><input type="submit" name="submit" value="Wyślij"> <input type="reset" value="Resetuj"></td></form> </tr> </table> </center> </div> Kontakt.php CODE <html> <head> <meta http-equiv=refresh content="3; URL=http://www.craftandplay.pl/nowe/kontakt.html"> </head> <body> <?php if(isset($_POST['send'])) {$to = 'jakubgrzaslewicz@gmail.com'; $subject = 'Wiadomość z Craft & Play'; $imie = $_POST['imie']; $email = $_POST['email']; $wiadomosc = $_POST['tresc']; $headers = "Od: $email" . "\r\n" . "Reply-To: $email" . "\r\n" . 'X-Mailer: PHP/' . phpversion(); mail($to, $subject, "Nowa wiadomość od: $imie \n\n\n $wiadomosc", $headers); } echo "<b><strong>Dziękujemy za wysłanie wiadomości, za 3 sekundy zostaniesz przekierowany do poprzedniej strony ;D</strong></b>"; ?> </body> </html> Problem jest tutaj: TUTAJ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź konfigurację serwera czy pozwala na wysyłanie maili
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak serwer na to pozwala bo zainstalowałem gotowy skrypt z sieci i działa. Ale ja chce żeby ten skrypt działał
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To:
Zamienić na to: ? Dobra dzięki. Zamieniłem to i działa. I mam jeszcze jedno pytanie czy da się tak zrobić żeby napis: "Wysłano wiadomość" pokazywał się nie na nowej stronie tylko nad tym formularzem? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 10:36 |