![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Sprawa jest prosta: ZF 1.12, do zrobienia serwis w dwóch językach, w oparciu o Zend_Translate_Array. Zapoznałem się z: http://framework.zend.com/manual/1.12/en/z...te.adapter.html Pliki językowe: application/langs/en.php application/langs/pl.php Albo jestem taki tępy, albo to jest beznadziejnie napisane ; / Proszę więc o pomoc kogoś ogarniętego, żeby udzielił mi odpowiedzi na następujące pytania. 1. Gdzie mam utworzyć obiekt Zend_Translate ? Kontroler? Bootstrap? Widok? ![]() 2. Jak podać ścieżkę do pliku źródłowego, skoro np z kontrolera nie ma baseUrl() ? 3. Na jakiej podstawie ustawiać klucze w tablicy z tłumaczeniem? Nie klei mi sie to nic. Jedyne czego jestem teraz pewny to $translate->_('Tekst') w widokach... Ten post edytował Piotrbaz 29.07.2013, 15:42:29 -------------------- $piotrbaz->get_Signature();
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz przykład aplikacji w ZF1. Konfiguracja i przystosowanie również pod tłumaczenia.
https://github.com/xorock/ZF1-Skeleton-PHPTAL -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu jest jeszcze inaczej, zamiast tworzenia obiektu jest konfiguracja w .ini, a w samych widokach jakieś całkowicie nieznane mi atrybuty
![]() Nadal oczekuję na pomoc związaną z pytaniami w pierwszym poście. Szczególnie to 1. Edit: ustaliłem, że obiekt tworzę w bootstrapie. Teraz mam problem, jak ma wyglądać plik z tablicą. Według tego co przeczytałem, osobne pliki typu można stosować dopiero od wersji 1.5 Ten post edytował Piotrbaz 29.07.2013, 18:06:08 -------------------- $piotrbaz->get_Signature();
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie napisałeś nic jak korzystać z frameworka. Na githubie jest przykład zend application. Jeśli nie używasz to musisz napisać plugin kontrolera który będzie wykrywał język i np automatycznie wczytywał tłumaczenia.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:59 |