![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Chrzanów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam pewien problem, może uda Wam się pomóc mi go rozwiązać. Mam w bazie danych tabele o nazwie np "rezerwacje" a w niej rekord z zarezerwowanym nr rzędu i miejsca, np rzad 2 miejsce 3. Chciałbym jakoś wyświetlić na ekranie sale (np 5x5 miejsc) z miejscami z możliwością wyboru miejsca i pokazania że dane miejsce jest zarezerwowane, bądź nie. Jak mogę coś takiego zrealizować? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował leewang 25.07.2013, 16:34:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczytujesz z bazy rząd i miejsce, a następnie lecisz dwoma pętlami. Krzesełka w kinie to prawie jak tablica dwuwymiarowa.
Nie muszą to być oczywiście koniecznie img, może to być chociażby klasa 'zajete', 'wolne'. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Skąd: Chrzanów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
b4rt3kk dzięki wielkie, tak zrobię, jeszcze myślę nad echo, może zrobie checkboxy i jak będzie zajęte to dam opcję disabled, a jak wolne to będzie można zaznaczyć i dokonać rezerwacji. Chyba że masz jakiś lepszy pomysł ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
b4rt3kk dzięki wielkie, tak zrobię, jeszcze myślę nad echo, może zrobie checkboxy i jak będzie zajęte to dam opcję disabled, a jak wolne to będzie można zaznaczyć i dokonać rezerwacji. Chyba że masz jakiś lepszy pomysł ? ![]() Nie jest to zły pomysł, ale jak chcesz żeby to ładnie wyglądało to użyj jQuery, np. że po kliknięciu jakiegoś ludzika usadza na krzesełku czy kropeczka się pojawia. Coś w tym rodzaju. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki koledzy, na pewno skorzystam ze wskazówek, dokładnie o to mi chodziło
![]() Jeszcze jedno pytanie, Aras może masz jakiś pomysł czy da się do rozwiązania które podałeś dostosować tablicę dwuwymiarową? Ewentualnie macie jakieś łatwiejsze rozwiązanie żeby checkboxy zastąpić jakąś grafiką? Nie za bardzo orientuje się w JS i JQuery dlatego pytam. Ten post edytował leewang 26.07.2013, 06:42:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:53 |