![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2013 Skąd: Lubin, Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
szukałem w internecie i trochę w manualu, ale problem w tym, że nie wiem jak to logicznie nazwać (dlatego nazwa tematu jest dziwna). Więc tak, posiadam takie zmienne, które są używane do sprawdzania czy strona jest aktywna i jeżeli tak to potem je ładuje.
Ale, jako że strony mogą być dynamiczne nie chcę wszędzie osobno pisać np.
Lecz chciałbym przy pomocy wywołać w warunku na stronie 2, , gdzie 2 to byłaby ta zmienna . Próbowałem na różne sposoby z apostrofami, cudzysłowami, wywoływaniem w innej zmiennej, z kropkami i tak dalej, ale nie wiem jak to zrobić. Jeżeli ktoś byłby na tyle miły, żeby mi pomóc, proszę tylko o to co chcę, a nie o porady typu "zamień to na górze na tablice". Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat proszę tylko o to co chcę, a nie o porady typu "zamień to na górze na tablice". Bo to jest jedyne sluszne rozwiazanie...Jesli nadal sie upierasz przy swoim to zajrzyj do manuala php do dzialu o nazwie "zmienne zmienne" - to jest rozwiazanie twojego problemu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2013 Skąd: Lubin, Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bo to jest jedyne sluszne rozwiazanie... Jesli nadal sie upierasz przy swoim to zajrzyj do manuala php do dzialu o nazwie "zmienne zmienne" - to jest rozwiazanie twojego problemu Patrzyłem wcześniej do tego działu (jak napisałeś w innym temacie), ale nie widziałem sensownego sposobu na zastosowanie tamtego. Nie chcę się na razie łapać za tablice, gdyż hmm nie mam za bardzo czasu i może błędnie uważam, że aktualnie nie są mi potrzebne. Dzięki drPayton, przerobiłem sobie na
i jest git ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Patrzyłem wcześniej do tego działu (jak napisałeś w innym temacie), ale nie widziałem sensownego sposobu na zastosowanie tamtego. No przeciez wlasnie za to dales pomogl dla drPayton... on wlasnie uzyl zmiennych zmiennych....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:30 |