![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--pietro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wstawiłem na stronę html skrypt formularza kontaktowego znaleziony w internecie. Przy testowaniu wszystko było OK, bo do testów używałem swojej skrzynki na poczta.interia.pl. Natomiast gdy maile zaczeły byc wysyłane na skrzynke poczta.o2.pl, zaczeły się problemy, bo wiadomości zaczeły dochodzic bez polskich znaków.
Skrypt wygląda tak. Jeśli możecie mi doradzic co zmienic , i dokładnie w którym miejscu - będę bardzo wdzięczny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
treść wiadomości zacznij od:
$email_message="Content-Type: text/html; charset=utf8"; przed założeniem tematu szukaj na forum, bo parę dni temu tez ktoś pisał o tym problemie |
|
|
--pietro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Słabo znam się na php. Jak narazie maile dochodzą bez polskich liter. Moze mi ktos podac w którym to ma byc dokładnie miejscu??
|
|
|
--pietro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
W którym dokładnie miejscu trzeba wstawic ta linijkę z kodowaniem?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koledze kilka postów wyżej chodziło chyba o dodanie odpowiednich nagłówków. Daj sobie takie headers:
Ten post edytował b4rt3kk 26.07.2013, 13:18:14 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
--pietro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj przekonwertować w edytorze na utf8 bez bom (w notepad++: format > konwertuj na utf-8 bez bom)
jeśli to nie pomoże, spróbuj dodać na początek kodu php: jeśli to nie pomoże, sprawdź w treści maila (np. echo $email_message) przed jego wysłaniem, czy w samej zmiennej występują polskie znaki |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam polskie litery. Nie wiem tak do koncz co pomogło, czy konwertacja bez boom, czy cos innego.
Teraz kod wyglada nastepujaco:
Problem sie pojawił, że teraz wszystko sie zlewa: Było tak:
A jest tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam gdzie chcesz mieć przełamanie linii daj znacznik HTML-owy <br/>.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 17:13 |