![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Uczę się "bawić" w php Mysql i dla nauki planuje sobie zrobicstronke z pilkarzami,klubami,panstwami ligami itp piłki nożnej. mam problem który niżej opiszę. Mam baze danych PILKA i mam tam 3 tabele m.in.: Pilkarze, Kluby, Panstwa. Polaczylem sobie te 3 tabele zapytaniem . Tak wygląda mój index.php:
a plik rezultaty.html.php tak:
jak widać w tabeli Imie i Nazwisko jest bezpośredni link do tego zawodnika i tu jest moje pytanie, jak zrobic aby po wybraniu pilkarza po imieniu i nazwisku przejsc do szablonu ktory pokazuje jego dane? Czy w pliku index.php mam zrobic jakiegos if'a , jeśli tak to jak to zrobić? Bo np z formularza w następnej podstronie mógłbym użyć metody post albo get i wtedy bym sobie poradzil ale nie wiem jak sobie poradzic z tymproblem jesli chodzi o link? Nie wiem czy jasno sie wyrazilem jesli nie to prosze podpytac . Chodzi mi o to że jak pętlaforeach ($blasy as $blas) wyswietli wyniki to te wyniki będą linkami do szczegółów tych wyników. Ten post edytował Jagla 24.07.2013, 20:04:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypisując imię/nazwisko etc. musisz utworzyć poprany link, czyli np.
Plik zawodnik.php musisz oczywiście odpowiednio "zaprogramować". Ten post edytował mar1aczi 25.07.2013, 12:22:32 -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedź.
A jak to zrobić? Próbuje ,próbuje i nic ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku (z mojego przykładu) zawodnik.php posługujesz się zmienną $_GET['id'] i na jej podstawie zadajesz pytanie do bazy danych. Po pobraniu danych, wyświetlasz je.
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 00:08 |