![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 17.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym załadować uzytkowników do logowania, ale podczas generowania entity wyrzuca bład.
bład. Kod Fatal error: Class Acme\AccountBundle\Entity\User contains 5 abstract methods and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (Symfony\Component\Security\Core\User\UserInterface::getRoles, Symfony\Component\Security\Core\User\UserInterface::getPassword, Symfony\Component\Security\Core\User\UserInterface::getSalt, ...) in /workspace/symfony-test/src/Acme/AccountBundle/Entity/User.php on line 35 nie rozumiem o co chodzi, wytłumaczy mi ktoś ? Ten post edytował gentleman 22.07.2013, 19:44:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Absolutne podstawy PHP - interfejsy: http://php.net/manual/en/language.oop5.interfaces.php - błąd nie ma nic wspólnego z Symfony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 17.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok ale nadal koledzy mam problem z logowaniem użytkowników. Gdy używam
użytkowników z "pamięci" jest wszystko dobrze jednak gdy próbuje załadować użytkowników z bazy wychodzą błędy. Postępuje raczej zgonie z dokumentacją symfony2. security.yml
user.php
kawałek users.php
Nie wiem co zrobiłem źle, jestem początkujący. W dokumentacji pisze że wystarczy zrobić klasę np User i skonfigurowac security.yml W zend2 nie mialem takich problemow z logowaniem. Ten post edytował gentleman 23.07.2013, 15:14:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli to ten sam błąd to czytaj go aż do bólu:
Cytat Fatal error: Class Acme\AccountBundle\Entity\User contains 5 abstract methods and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (Symfony\Component\Security\Core\User\UserInterface::getRoles, Symfony\Component\Security\Core\User\UserInterface::getPassword, Symfony\Component\Security\Core\User\UserInterface::getSalt, ...) in /workspace/symfony-test/src/Acme/AccountBundle/Entity/User.php on line 35 Jak nie znasz angielskiego - przetłumacz. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
wcześniejszy błąd już rozwiązałem. Dlaczego w dokumentacji ponoć działa a jak ja to robie to nie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przynajmniej napisałeś, że wyskakują Ci jakieś błędy, ale dostawa fusów do wróżenia ostatnio nie dociera, więc może być ciężko je odgadnąć.
// EDIT Poza tym wcześniejszych błędów wcale nie naprawiłeś, tylko je bardzo brzydko ominąłeś (przynajmniej w podanym tutaj kodzie), ale to już inna sprawa. Ten post edytował pyro 23.07.2013, 15:26:07 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
error.
Kod FatalErrorException: Error: Call to undefined method Acme\AccountBundle\Entity\Users::findOneBy() in /workspace/forum-project/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Bridge/Doctrine/Security/User/EntityUserProvider.php line 55
Ten post edytował gentleman 23.07.2013, 15:27:34 |
|
|
![]()
|
|
A widzisz w tym Entity taką metodę jak findOneBy? W entities nie ma metod repozytorium. Jeszcze nie dołączyłeś kodu jak to wywołujesz.
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:32 |