![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mój kod: jQuery:
HTML: + pliki edit.php i display.php z odpowiednimi zapytaniami do bazy. Co chciałem osiągnąć? Po załadowaniu strony, pole tekstowe wyświetla dane z pliku display (+ odświeżanie 1000ms). Po kliknięciu w <a> w to samo miejsce ładuje się plik edit (bez odświeżania), po ponownym kliknięciu w <a> rekord jest zapisywany/aktualizowany w bazie danych i pole wraca do strony display która wyświetla zaktualizowany rekord. Oczywiście nie działa tak jak chcę. Po pierwsze nie bardzo jestem w stanie sprawić by na dzieńdobry się pojawiało pole display (mogę od kopa z odświeżaniem wstawić w diva, ale po kliknięciu na edytuj, dalej się odświeża), a drugi problem to taki, że po kliknięciu w edit, pole się zmienia z powrotem na display po sekundzie. Pomocy! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chcesz wyłączyć interval który ustawiłeś to:
http://www.w3schools.com/jsref/met_win_clearinterval.asp ustawiłeś load co sekundę, zrób clearInterval po kliknięciu edit i będzie git ![]() Toggle wywołuje się dopiero po kliknięciu, także po załadowaniu strony nie masz tego odświeżania. Skopiuj ten setInterval przed toggle. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Danke, działa prawie bez zarzutu. Tyle że po drugim kliknięciu nie wraca do odświeżania... bo po pierwszym kliknięciu każe mu przestać.
Jak ustawiam z powrotem interval na 1000 to nie odświeża. Mniemam że coś tu przekombinowałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:21 |