![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję małej podpowiedzi jak zmodyfikować kod weryfikacji wieku na stronie by po kliknięciu "Potwierdzam, mam +18 lat" przekierowywał nie na index.php lecz na poprzednio otwieraną stronę. Kod działa prawidłowo gdy wchodzi się, na stronę główną lecz gdy klient otrzymuje wiadomość mail o zamówieniu i klika w link by pobrać fakturę wyskakuje okienko weryfikacji wieku i po potwierdzeniu wieku nie przechodzi z powrotem tylko przekierowuje na stronę główną. Mój kod ageCheck.php - co powinnam wstawić zamiast index.php?
próbowałam wstawić coś takiego ale to nic nie pomogło:
Z góry dziękuję za pomoc Ten post edytował nanillia 22.07.2013, 13:10:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm problematyczne.
Albo wysyłaj już wtedy w mailu tego referer jakoś w GET. Albo zapisuj URL czy tam Referer w sesji pod koniec, wtedy nawet jeśli otworzy się w nowym oknie, to w sesji będzie zapamiętana ostatnia strona na której był user i pod "wróć" podepnij tego URL z sesji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałam również ten sposób albo coś źle robię albo się tego w ten sposób nie da... Sytuacja z linkiem w mailu jest przykładowa, podobnie będzie gdy ktoś umieśli link na forum do produktu lub gdy zapisze sobie stronę produktu do ulubionych w przeglądarce. Jest to przy użytkowaniu sklepu kompletnie niewygodne! I może to zniechęcać użytkowników do korzystania ze sklepu a zależy mi by było odwrotnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tą weryfikację wieku możesz zrobić inaczej. Nie jako oddzielną stronę, ale na tej aktualnej, jeśli potwierdzi okienko z JS się zamknie, jak nie to gdzieś przekieruje
|
|
|
![]()
|
|
Widziałam na zagranicznych stronach fajne pop-up'y z weryfikacją wieku gdzie trzeba wpisać (lub wybrać z listy rozwijanej) datę urodzenia ale nie mam doświadczenie w pisaniu tego typu rzeczy....
JavaSciript nie jest moim ulubionym językiem.... poszukam jakiegoś tutoriala dla początkujących no chyba, że ktoś ma jakieś materiały jak to zrobić to chętnie poczytam :-) -------------------------------------------- Zapomniałabym obsługę JS można wyłaczyć w przeglądarce a weryfikacja wieku musi być zawsze widoczna [takie mamy prawo] ![]() Więc nie mam co szukać tutoriali w JS bo to nie rozwiąże problemu. ![]() ![]() ![]() Java Script niestety odpada... Ten post edytował nanillia 22.07.2013, 14:12:47 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat Zapomniałabym obsługę JS można wyłaczyć w przeglądarce a weryfikacja wieku musi być zawsze widoczna [takie mamy prawo] Pierwsze slysze takie glupoty, a jak to niby chcesz zrobic inaczej? cookie? rowniez mozna wylaczyc, sesja? ktora szybko wygasnie i co chwile bedzie trzeba akcptowac wiek? po ip? tez glupota Raczej 99,9 % stron ma to zrobione na js i cookie bo inaczej poprostu sie nie da. Robie tez wlasnie strone dla doroslych i weryfikacje wieku mam tak samo zrobione na js + cookie (taki popup) i bardzo mnie zastanowilo to, ze jest takie prawo, jak masz linka jakiegos do tego kodeksu karnego to poprosze chetnie przeczytam:D |
|
|
![]()
|
|
Kurcze nie mogę znaleźć artykułu [ale jeszcze będę szukać] - chodzi o to, że obowiązek weryfikacji wieku jest nałożony na sprzedawcę, więc ten komunikat nie może być np. wyświetlany tylko na stronie głownej, musi być widoczny "zawsze" przy pierwszym wejściu na stronę. O tym jak to ciężko technicznie wykonać i zagwarantować na stronie w 100% wiem bardzo dobrze.
Rozwiązanie Java Script - po wyłączeniu - nie wyświetla się komunikat Rozwiązanie PHP - po wyłączenie cookies - komunikat wyświetla się na okrągło, przy każdym przejściu na np. podstronę co jest denerwujące O bublach prawnych nie będę rozmawiać bo to temat rzeka dla przykładu jeden z absurdów http://www.dobreprogramy.pl/Polskie-prawo-...lnosc,6775.html Uznajmy, że to poprostu mój wybór, że chcę to zrobić w PHP. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bubel bublem jakich pelno w naszym prawie ale nie dochodzmy do absurdow, z Twpjej wypowiedzi wynika ze na kazdej podstronie powinienem widziec komunikat i na kazdej podstronie potwierdzac swoj wiek, widzialas kiedys na jakiejs stronie taki absurd?
To Twoja sprawa jak chcesz zrobic, nie wnikam ale nie pisz glupot ze takie prawo itp i ze tak trzeba bo gdyby tworcy stron zwracali uwage na takie absurdy to zadnej strony by nie bylo, przyklad: Cytat Według polskiego prawa strony internetowe aktualizowane częściej niż raz w roku to prasa. Dlatego też należy je rejestrować w sądzie jako czasopisma. W przeciwnym wypadku ich prowadzenie jest nielegalne. Dobre... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:46 |