![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem tu nowy. W PHP dopiero raczkuję, ale mam pewien problem. Stworzyłem sobie witrynę z logowaniem i rejestracją. Skorzystałem z gotowego skryptu, przerobiłem tylko pod swoją bazę danych i różne tam małe poprawki. W każdym razie wszystko działa jak należy, z jednym drobnym wyjątkiem.
Otóż do wyświetlania treści dla zalogowanych używam skryptu:
Wywołuję go za pomocą check_login(); Niby działa, ale problem w tym, że jeżeli wywołam funkcję, to wszystko z drzewa DOM, co będzie pod tą funkcją, będzie widoczne tylko dla zalogowanych. Czyli mam np taką strukturę: Efekt jest taki, że header jest widoczny dla każdego ale footer jest widoczny tylko dla zalogowanych, a tak być nie powinno. Szukałem jakiś funkcji, które by zatrzymywały to w danym momencie, bądź ograniczały pole działania, cokolwiek. Ale nic nie znalazłem. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić ? Zupełnie nie wiem jak do tego podejść. Próbowałem umieścić check_login na samym dole strony, a komunikat podpiąć do zmiennej i wywołać tą zmienną w wybranym miejscu strony.
Niestety, wtedy zupełnie nic mi się nie wyświetla ![]() Ten post edytował kurczak94 22.07.2013, 11:23:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie spodziewałem się tak banalnego rozwiązania
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 14:16 |