![]() |
![]() |
--rogal-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Zacząłem pisać prosty skrypt oczywiście obiektowo i z MVC. Czyli tak: są kontrolery, modele, widoki, i do tego biblioteki. Napisałem już osobne klasy teraz zastanawiam się jak je połączyć. Wiem, że wszystko idzie na index.php . Potem Bootstrap, który na podstawie URL dopina nadrzędny kontroller i odpowiedni kontroller oraz wywołuje go razem z akcją z URL. Moim zdaniem główny kontroller powinien ładować podstawowe biblioteki, tj. URL, Sesje. aby z poziomu kontrollerów można się było do nich odwoływać. Tytko teraz widzę tu problem: Klasę URL muszę podpiąć i wywołać w Bootstrapie, więc nie mogę już jej podłączyć w głównym kontrollerze. Proszę o pomoc. P.S. Napisałem też klasę Load. Sposób działania. $nazwa_modelu = $this->load->model('nazwa_modelu'); $nazwa_modelu->metoda_modelu(); Czy to dobre rozwiązanie? Pisząc tą klasę chciałem jakoś zautomatyzować ładowanie i tworzenie obiektów klas. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeciesz są autoloadery.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:14 |