![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
j/w
Pisze strone, i została mi stopka. Ja jestem autorem, a zleceniodawca zamierza sprzedawać skrypt na licencji. chciałbym uwzględnić te 3 osoby, autora, zleceniodawce, i kupującego od zleceniodawcy. Niemam pomysłu na tekst i wygląd + styl dla divu, aby minimalną wysokość miał np. 50px, a jeżeli zawartość strony jest za mała, to aby pojawiło się na samym dole Ten post edytował jackraymund 21.07.2013, 18:57:22 -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tekstu i wyglądu Tobie tutaj nikt nie wymyśli... Za mało precyzujesz swój problem.
Co do pozycji stopki to java script: sprawdzaj wielkość okna przeglądarki i jeśli pozycja stopki jest mniejsza od wysokości całego okna to zmień jej styl na position:fixed; bottom:0; nie ręczę za ten pomysł - bo trzeba to poprostu potestować, ale tak czy siak zabawa tyczy się JS |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JS nie jest idealnym rozwiązaniem, bo co jeśli ktoś ma wyłączoną obsługę JS w przeglądarce?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
nie wiem, nie znam takich ludzi ; ) Podobnie jest z ciastkami przy logowaniu- je też można wyłączyć a mimo to wszyscy i tak się na nich opierają. To powiedź mi jak sprawdzisz wysokość okna przeglądarki jak nie przez js ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się wydaje że jemu po prostu chodzi o "sticky footer". Jak mało treści by nie było stopka zawsze jest przyklejona do dolnej krawędzi przeglądarki (można sprawdzić pomniejszając i powiększając stronę). http://ryanfait.com/sticky-footer/
Ten post edytował Greg0 22.07.2013, 12:45:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem pojawia się wtedy, kiedy jedna podstrona jest długa i sticky footer nie zadziała, a druga krótsza i tam działa.
JS może być wyłączone, kiedy ktoś wchodzi na stronę przez telefon/tablet. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up jaki problem? Ja żadnego problemu w sticky footer nie widzę bez względu na to jaka długa strona by nie była.
|
|
|
![]()
|
|
Cofam, pomyliło mi się z bottom:0
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:23 |