![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy w PHP jest możliwe wykonanie czegoś w stylu SendKeys (jak w wscript) powrotu do poprzedniej strony przy użyciu skrótu klawiszowego "ALT + LEFT"? Jeżeli jest możliwe byłbym wdzięczny za wskazanie drogi poszukiwań takiego rozwiązania. Co chcę uzyskać: Użytkownik wchodzi na stronę, po wykonaniu kodu zawartego w stronie otrzymuje komunikat Kod echo "<script>alert(\"TEKST ALLERTU"\");</script>"; klika "ok" i wraca do poprzedniej strony. Opcja redirect czy history.goback() nie wchodzi w rachubę. Dziękuje za ewentualną pomoc. Pozdrawiam, Q |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
User w przegladarce dziala tylko i wylacznie na kodzie html/js. Kod ten nie ma zadnego zwiazku juz z php wiec nie, nie da sie tego zrobic w php. Mozesz to robic w js ale sam napisales ze nie chcesz wiec nie mozesz zrobic juz nic.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę to zrobić w JS bądź czymkolwiek innym tylko chodzi o użycie samej funkcjonalności SendKeys - nie mogę użyć history.goback() bo użytkownik wchodzi do mojej strony tak na prawdę z innego programu który ma interfejs przeglądarkowy - ale na tyle specyficzny, że pewne funkcje JS nie działają - za wyjątkiem skrótów klawiszowych (ALT+LEFT) - i tu pomyślałem o wykorzystaniu php (tudzież innego mechanizmu) do przesłania tego skrótu tak jak to robi właśnie funkcja sendkeys w wscript.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:00 |