![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wszędzie człowiek napotyka się na to hasło: programowanie obiektowe, no i aby być w temacie, trzeba było coś w tym kierunku robić. W tym celu przeczytałem artykuł zamieszczony na łamach php.pl Wprawdzie dowiedziałem się tam podstaw, ale nie rozumiem wielu rzeczy. Dla mnie najlepszym narzędziem do nauki jest sam przykład programowania tradycyjnego i przerobienie go na obiektowe. W poniżej zamieszczonym skrypcie (nie działającym zresztą) spróbowałem przerobić to, co mam już zrobione, na sposób obiektowy zgodnie ze wskazówkami z różnych książek.
proszę o wyjaśnienie następującego zagadnienia: w momencie jak w metodzie wyswietl_tytuly_filmow pobiore dane z bazy danych to w OO należy je również potraktować pętlą czy też stosuje się do tego inne narzędzia ![]() ![]() a tak nawiasem mówiąc to zwróciło mi następujące błędy: unexpected T_VARIABLE, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' proszę o jakieś wskazówki niekoniecznie usunięcia błędów lecz o tym co po drodze powinno się robić z takimi danymi... pozdrawiam -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:28 |