![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
trochę nie używałem js i html i chyba zostałem w tyle. Potrzebuje zrobić pole listy, które będą zaciągane z bazy i w połączeniu z innym polem listy dadzą mi dwupoziomowe wyszukiwanie wartości. Znalazłem taką fajną listę checkbox na LOT i choć Allegro Chodzi mi o listę, gdzie obok wartości mam możliwość wpisywać kilka liter początkowych. Rozumiem że nie może to być SELECT tylko INPUT wyglądający jak SELECT. Ktoś mógłby mnie oświecić w tym temacie - jak się to robi (może jakiś link) Pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość Ten post edytował kapitan kloss 18.07.2013, 15:49:27 -------------------- Apache + php 5 + PostgreSQL (Mac OS X)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na allegro masz rozwijana liste <li>z odnosnikami wpasowana w dynamicznie wyszukajaca wyszukiwarke
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat . Rozumiem że nie może to być SELECT tylko INPUT wyglądający jak SELECT. Jakbys podejrzal strone chocby LOT ktora sam podales to bys zobaczyl ze tam jest wlasnie input a obok obrazek.Zas co do samej funkcjonalnosc to jest zwykłe AUTOCOMPLETE. Pelno tego w necie. Ja osobiscie polecam to: http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...n-autocomplete/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakbys podejrzal strone chocby LOT ktora sam podales to bys zobaczyl ze tam jest wlasnie input a obok obrazek. Zas co do samej funkcjonalnosc to jest zwykłe AUTOCOMPLETE. Pelno tego w necie. Ja osobiscie polecam to: http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...n-autocomplete/ Na stronie autora: Note (2010-06-23): This plugin is deprecated and not developed anymore. Lepiej skorzystać z Jquery UI http://jqueryui.com/autocomplete/ Ten post edytował styryl 25.07.2013, 09:29:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Świetnym pluginem wg. mnie jest też select2 i choosen.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:51 |