![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich i z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.
Borykam się dziś cały dzięń jak odczytać dane z formularz którego nazwy pól tworzone są w sposób dynamiczny po id zaciąganym z bazy danych. Moje pole formularz ma następującą struktórę tablicową
Po wysłaniu tych danych w formularzu otrzymuję po drugiej stronie następująca tablicę
i teraz moje pytanie w jaki sposób odczytać sobie dane z takiej tablicy tak abym do: zmiennej1 przypisał wartość [4] zmiennej2 przypisał wartość [1] zmiennej3 przypisał wartość 19 analogicznie z drukim wymiarem tablicy [5]. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Normalnie, zwyczajne operacje na tablicach:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety takie rozwiązanie nie wchodzi w grę ponieważ jak już wspomniałem jest to formularz którego pola sa budowane dynamicznie i raz będzie to
a innym razem może być to itd. Formularz ma x pozycji input różnego typu i wartość każdej pozycji muszę zapisać do bazy danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
niestety ale tym sposobem się nie da, już próbowałem przy takiej pętli otrzymuję komunikat z błędem, że "Array to string conversion"
A wyświetlenie tego wyniku daje rezultat: 6=>Array Ktoś ma może jakieś pomysły? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak może nie działać skoro chciałeś nazwę klucza i masz. Wartości także masz. Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi, wytłumacz dokładniej.. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:19 |