![]() |
![]() |
-Albinos- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, chciałbym usłyszeć wasze rady i podpowiedzi w sprawie wykonania skryptu partiami.
Mam sobie skrypt w którym jest pętla, która najpierw łączy się z bazą mysql, pobiera nazwę użytkownika na podstawie nicku łaczy się ze stroną np www.strona.pl/nick, pobiera wymagane dane przez curl, generuje z nich obrazek i kod html oraz aktualizuje te dane w tej samej bazie dla danego użytkownika. Dla jednego użytkownika trwa to poniżej 5 sekund. Daję też przerwę 5 sekund między osobami(sleep(5) na koncu pętli) żeby serwer tam za bardzo się nie grzał ![]() I teraz sedno. Jak mogę zrobić żeby skrypt dzielił całość na części? Żeby to działało np tak. Uruchamia się skrypt. Loguje się do bazy, na strone przez curl i rusza pętla. Pętla pobiera pierwszego użtkownika, pobiera dane generuje co tam ma generować oraz odpoczywa 5 sekund. I tak do użytkownika o id 10. Teraz się przerywa skrypt i uruchamia ponownie ale zaczyna już od użytkownika o id 11 i tak po 10 do końca. Na końcu musi ustawić się jakoś na początku ale już żeby się nie uruchamiało. Docelowo chcę robić taką aktualizację 2-3 razy dziennie czyli co 12-8godzin. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:09 |